28/02/2019

Belcrum Beach in Breda

Water, zand en cultuur komen samen op Belcrum Beach in Breda. Dit is hét stadsstrand van Breda en zeker een bezienswaardigheid. Wanneer je bij dit gezellige stadsstrand in de wijk Belcrum uitkomt, tref je een flinke hoeveelheid zand aan, een strandpaviljoen waar heerlijke eten geserveerd wordt, met meubels gemaakt van restmateriaal en een bar met altijd koude drankjes. Dit strand (waar je je wel heerlijk kan vermaken maar niet mag zwemmen) wordt volledig gerund door vrijwilligers en is een is een initiatief van Stichting BRAAK!


Belcrum Beach: Naar het strand in Breda

Je kan er dan misschien niet zwemmen, maar het is wel erg dichtbij. In steeds meer steden ontstaan stadsstranden, meestal met veel succes. Er zijn bijvoorbeeld prachtige voorbeelden in Amsterdam en (str)Antwerpen. Het is nu eenmaal heerlijk om het ‘strandgevoel’ te hebben om te ontspannen en van de zon te genieten, zonder lang te reizen en in de file te staan. Iedereen die op de fiets even weg wilt van de drukte en heisa van de dag en lekker in Breda wilt chillen met een koel drankje of een ijsje is bij Belcrum Beach op de juiste plek.


Activiteiten op Belcum Beach

Er worden regelmatig leuke activiteiten en evenementen georganiseerd op Belcum Beach. Bijvoorbeeld yogasessies, bbq’s, livemuziek en lekker eten vergezeld door een leuke DJ. Daarnaast doet Belcrum Beach veel aan kunst, houden ze jaarlijks een oogstfeest en maken vrijwel alles van restmateriaal.

Voor meer informatie ga naar http://www.belcrumbeach.nl

Meer weten over Breda?

Met onze highlight fietstour gaan wij langs alle bezienswaardigheden in Breda. Onze fietsroute is perfect voor een uitje met de familie, vrienden of jouw bedrijf. Wij weten als geen ander wat er allemaal te doen is en laten jou graag onze mooie stad zien

Book Now
Open chat