Een boottocht door Breda; beleef de stad vanaf het water

Breda kan je op verschillende manieren verkennen. Wandelend of fietsend natuurlijk, maar ook met de boot. Het centrum van Breda wordt omringd door prachtige singels die bij uitstek geschikt zijn voor een heerlijke rondvaart. Tijdens een boottocht ontdek je Breda vanuit een ander oogpunt. Het is leuk voor iedereen, dus uitermate geschikt voor een familiedag, bedrijfsuitje of vriendenweekend. Op een zonnige dag is het goed vertoeven op de Bredase wateren!

Boot varen rond de Singel

Verschillende boottochten in Breda

Er zijn meerdere manieren om een rondvaart op de Bredase singels te realiseren. Zo kan je ervoor kiezen om een boottocht te maken met een schipper en een gids uit Breda, maar zijn er voor de avonturiers onder ons ook mogelijkheden om op eigen houtje te gaan varen. Ook qua grootte van de bootjes valt er veel te kiezen; je huurt al sloepjes voor 4 personen, maar kan ook kiezen voor een BBQ-boot, een terrasboot of zelfs luxe boten die maximaal 50 personen mee kunnen nemen! Daarnaast kan je natuurlijk ook besluiten om een rondvaart in Breda helemaal anders aan te pakken, bijvoorbeeld met een kano of op een SUP-plank. Dit laatste is een populaire activiteit die is komen overwaaien uit Hawaii, Stand Up Paddling genaamd. Een goede workout die een stuk aangenamer wordt met een mooi uitzicht. Vooral voor de Bourgondiërs zijn er meer dan genoeg opties om een boottocht nóg aangenamer te maken. Ze zijn namelijk altijd uit te breiden met meerder assortimenten, denk hierbij aan lunch, high tea, borrel, tapas & barbecue. We brengen je graag in contact met partijen als Atea, BeleefBreda en Bootje Varen om de keuzestress wat te verlichten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de fiets- en wandeltours van seeBreda te combineren met een rondvaart over de singels van de stad.

Een rondvaart door Breda in een nostalgische stoomsloep

stoomsloep

Wil je echt een bijzondere boottocht op de singels van Breda? Overweeg dan om met ons mee te varen op de stoomsloep van schipper Matti. Nostalgisch vervoer is dé specialiteit van Matti. Naast zijn fantastische stoomboot, die hij helemaal zelf gerestaureerd heeft bij ons op STEK, laat hij ook regelmatig een mini-stoomlocomotief over dit terrein heen scheuren. Een boottocht met de hand gestookte stoomsloep is een unieke ervaring. In een gestaag tempo vaar je langs vele bezienswaardigheden in Breda, waar we aantrekkelijke anekdotes over zullen vertellen. Natuurlijk kunnen we ook zorgen voor een hapje en een drankje aan boord, zodat een tocht van 3 uur al snel aanvoelt als veel te kort! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We nemen je graag mee op boottocht over de Bredase waterwegen!

Wat is er allemaal te zien vanaf het water in Breda?

De Bredase binnenwateren stromen langs vele bezienswaardigheden en natuur. De meeste boottochten vertrekken vanuit de haven in het historische centrum van Breda. Je vaart dan direct langs het Spanjaardsgat. Daarna heb je de keuze om richting de wijk Belcrum te varen. Hier ervaar je de oude industrie van de stad of meer je aan bij Belcrum Beach en Brack voor een drankje. Indien je besluit de singels om het centrum te volgen, vaar je langs de vroegere Bierbrouwerij, de KMA met het Kasteel van Breda, de bekende Koepelgevangenis, het Valkenbergpark, de ‘Rietveld’-woningen en de Sint Anna- en de Kapucijnenkerk. Dit rondje kan je binnen één uur doen. Als je doorvaart op het water van de Mark dan kom je door de wijken Boeimeer en het Ginneken, prachtige plekken om te zien. Uiteindelijk kom je uit bij het prachtige natuurgebied het Markdal, deze groene oase wil je zeker niet missen. De sluis bij Ulvenhout vormt het keerpunt, vanaf hier draai je om en vaar je dezelfde weg terug naar het stadscentrum. Deze boottocht kan je binnen drie uur afleggen. Hoe lang de rondvaart in Breda uiteindelijk duurt, bepaal je dus zelf. Zeker is dat je de schoonheid van de Parel van het Zuiden vanaf het water goed zal zien!

De Nieuwe Mark: Grootste plannen voor de toekomst

De Gemeente Breda heeft grote plannen om in het centrum van de stad nog meer water en groen toe te laten. Daardoor zijn er extra vaarroutes mogelijk en zal er nog meer te zien vanaf de Bredase singels. Bekijk hieronder een impressie van de toekomstige plannen!

Book Now
Open chat