Breda Jazz Festival 2019

Van 30 mei tot en met 2 juni 2019 vormt de prachtige binnenstad van Breda voor de 49ste keer weer het decor voor Breda Jazz Festival. Dit jazzfestival bestaat al sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Europa. Jaarlijks bezoeken er ongeveer 250.000 bezoekers het Jazzfestival.

breda jazz festival

Gratis concerten

Vier dagen lang vanaf Hemelvaartsdag om 13:00 kun je genieten van gratis concerten. De optredens vinden plaats op verschillende podia in de historische binnenstad van Breda. Voor speciale binnenconcerten wordt er een toegangsprijs gevraagd (tussen de € 15,- en € 25,-), maar alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk. Er zijn in totaal ongeveer 17 podia en speelplaatsen in de stad.


Artiesten uit binnen- en buitenland: Programma 2019

Tijdens de eerste twintig jaar richtte Breda Jazz Festival zich vooral op oude stijl jazz, maar tegenwoordig is er een hele brede programmering en daardoor voor ieder wat wils. Een groot deel van de optredende muzikanten komt uit het buitenland, waaronder Amerika, Japan, Australië, Frankrijk en Engeland. Maar, ook lokale en regionale bands zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Het volledige programma van Breda Jazz Festival 2019 vind je hier.


Bereikbaarheid

Er zijn diverse parkeerplaatsen waar je je auto kwijt kunt rondom het centrum. In het Turfschip, De Prins en Chasséparking betaal je maximaal € 10,- voor een dag parkeren. Maar, het goedkoopst parkeer je op het Arsenaalpad terrein. Hier kost een hele dag parkeren namelijk maximaal maar € 4,-.

Voor informatie over bereikbaarheid met openbaar vervoer kun je het beste de websites van 9292 of de NS raadplegen. Vanaf station Breda wandel je in ongeveer tien minuten naar de festiviteiten in de binnenstad.


Wil je meer berichten lezen als Breda Jazz Festival 2019? Kijk dan op onze activiteiten-pagina.

Book Now
Open chat