BredaPhoto 2020: deze fototentoonstellingen wil je echt niet missen

BredaPhoto is de grootste fototentoonstelling van de Benelux en vindt iedere twee jaar plaats in het najaar. Gedurende zeven weken tonen verschillende fototentoonstellingen het werk van zowel nationale als internationale topfotografen op aansprekende binnen- en buitenlocaties. Ook nieuw talent krijgt een podium tijdens BredaPhoto. De negende editie van BredaPhoto vindt dit jaar plaats van 9 september tot en met 25 oktober 2020.

Geschiedenis van BredaPhoto
BredaPhoto werd voor het eerst georganiseerd in 2003. Begonnen door een club fanatieke fotoliefhebbers is dit evenement inmiddels uitgegroeid tot de grootste fototentoonstelling in de Benelux en een van de leidende manifestaties in Europa. Een internationaal fotofestival met tientallen exposities van meer dan 60 fotografen en 80.000 bezoekers. Dit jaar zal alles anders zijn en vindt BredaPhoto plaats in een afgeslankte vorm. Maar er is nog steeds meer dan genoeg moois te aanschouwen!Thema ‘the best of times, the worst of times’
BredaPhoto laat het beste van de hedendaagse fotografie zien aan de hand van een relevant thema. Dit jaar is dat thema ‘the best of times, the worst of times’. Deze titel is een quote uit de openingsalinea van het boek ´Tale of two cities’ van Charles Dickens. Het verwijst naar het kantelpunt waarin wij ons als maatschappij bevinden. En dat dit thema zo relevant zou worden in afzienbare tijd, hadden de curatoren van BredaPhoto waarschijnlijk ook niet verwacht.

Exposities ‘China Imagined’ en ‘Power to the Models’
Ondanks dat het festival dit jaar kleiner is dan gebruikelijk, zijn er toch nog veel exposities op verschillende locaties te bewonderen. In de Grote Kerk van Breda ontdek je een andere kant van China door de ogen van uiteenlopende fotografen uit dat land. ‘China Imagined’ is samengesteld door twee in China wonende curatoren, He Yining en Ruben Lundgren. Het geheel is prachtig vormgegeven en geeft een bijzondere inkijk in de hedendaagse Chinese fotografie.

Ook de expositie ‘Power to the Models’ in het Stedelijk Museum Breda is het bezoeken waard. In deze tentoonstelling geeft Jan Hoek, Nederlandse fotograaf en gastcurator, elf personen de volledige macht over hoe ze zelf in beeld gebracht willen worden. Hij wil de traditionele machtsverhouding tussen fotograaf en model omkeren en ter discussie stellen. Naast deze twee genoemde exposities is er dus nog veel meer te zien in Breda. Je hebt nog tot 25 oktober om je ogen uit te kijken tijdens BredaPhoto 2020!

Fietsen huren tijdens BredaPhoto 2020
Een bezoek aan BredaPhoto is een absolute must voor iedereen die van fotografie houdt. De tentoonstellingen zijn niet alleen een bron van inspiratie voor professionals, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en zich wil laten inspireren en vermaken tijdens een dagje uit in Breda. Wil je het optimale uit je bezoek aan Breda halen? Overweeg dan een fiets te huren bij seeBreda. Op die manier kan je de verschillende locaties van BredaPhoto 2020 zonder problemen bereiken en bespaar je tijd die je nuttig kan gebruiken om alle foto’s rustig op je in te laten werken. BredaPhoto 2020 vindt plaats in het voormalig KPN gebouw, de Grote Kerk van Breda, het Stedelijk Museum, het Chassé park, Club Solo & de Stadsgalerij.

Praktische informatie over BredaPhoto
BredaPhoto 2020 is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. De buitententoonstelling in het Chassépark, de Stadsgalerij en Club Solo zijn gratis te bezoeken. Voor de exposities in de Grote Kerk, het voormalige KPN gebouw koop je een los ticket en het Stedelijk Museum Breda is ook toegankelijk met je museumjaarkaart. De infobalie van het festival bevindt zich in de brasserie van het Chassé Theater. Voor meer informatie ga naar bredaphoto.nl.

 

Book Now
Open chat