seeBreda lanceert nieuwe tour: de Bredase Bierwandeling!

Het mag geen geheim heten dat Brabanders echte Bourgondiërs zijn en je Bredanaars dagelijks in de vele kroegen van de stad tegen komt. Dit feit vormt altijd al een rode draad door de verhalen tijdens de fiets- en wandeltours van seeBreda, maar nu leek het ons ook tijd voor een heuse Bourgondische stadstour. Daarom is, in samenwerking met verschillende lokale brouwerijen, de Bredase Bierwandeling in het leven geroepen. Een drie uur durende stadswandeling onder leiding van een gids, waar cultuur en historie worden afgewisseld met het proeven van de beste ambachtelijke bieren uit de buurt.

Breda horecastad

Breda is een populaire bestemming als het gaat om stappen en shoppen. Het compacte stadscentrum en de hoge dichtheid van cafés aldaar, maken het een fantastische bestemming om met vrienden, familie of collega’s op kroegentocht te gaan. Maar door dat enorme aanbod aan horecagelegenheden zie je misschien de bomen door het bos niet meer. Vandaar dat de lokale gidsen van seeBreda je graag laten zien waar zij het vaakst te vinden zijn; in de beste kroegen van Breda!

De leukste bezienswaardigheden en de lekkerste bieren

De Bredase Bierwandeling is niet de eerste de beste bierwandeling. Tijdens deze stadswandeling wordt al snel duidelijk waarom Breda tot de beste binnenstad van Nederland verkozen is. Breda herbergt namelijk ambachtelijke brouwerijen om trots op te zijn. Je proeft dus niet alleen de gastvrijheid waar Bredanaars om bekend staan, maar ook de beste bieren uit de buurt.

Tijdens de Bredase Bierwandeling vertelt onze gids deels over locaties als Het Kasteel van Breda en de Grote Markt. Echter, komen er ook verhalen voorbij over de meest beruchte inwoners van de stad. Wist je bijvoorbeeld dat de manager van Elvis in Breda geboren is? En dat het bekendste bier dat nu nog in Breda gebrouwen wordt, gelinkt kan worden aan een pirate uit de vloot van Jack Rackham, de bedenker van de piratenvlag? Genoeg sterke verhalen om aan te horen tijdens de drie proeverijen die we onderweg zullen doen.

Dé leukste activiteit met vrienden, familie of collega’s

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om Breda te ontdekken, maar wij denken persoonlijk dat de Bredase Bierwandeling toch wel één van de leukste activiteiten in de stad is. Bij elke brouwerij of proeflokaal, en we bezoeken er drie in totaal, krijgt elke deelnemer 2 proefglaasjes ambachtelijk bier geserveerd. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om een groter glas bier of hapjes bij te bestellen. Deze zijn in tegenstelling tot de proefglaasjes niet inbegrepen in de prijs. Voor €35 per persoon krijgt jouw groep vrienden, familie of collega’s een rondleiding van drie uur en proeven jullie samen minimaal 6 bieren van Bredase bodem. Lees meer over de Bredase Bierwandeling en ervaar de gastvrijheid van Breda in levenden lijve!


Book Now
Open chat