Brouwerij Frontaal opent eigen hotspot in Breda!

Sinds 2015 is Brouwerij Frontaal behoorlijk aan de weg aan het timmeren en inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste microbrouwerijen uit de regio Breda. Brouwer Roel is begonnen op STEK, maar sinds dit jaar zijn de brouwerij en het proeflokaal terug te vinden op het terrein van de Faam. Via een zeer succesvolle crowdfunding campagne is deze overstap mogelijk gemaakt en heeft de stad Breda er een hotspot bij op een bijzondere locatie.

brouwerij frontaal

Pepermuntfabriek de Faam

De Faam was een fabriek waar suikerwerken, drop en pepermunt geproduceerd werden, en is sinds 1912 gevestigd in de Liniestraat, op een steenworp afstand van Breda CS. Na de sluiting in 2014 worden de fabrieksruimtes langzaam overgenomen door verschillende ondernemers, waarvan Brouwerij Frontaal er nu dus één is. Zowel de brouwerij als het proeflokaal zijn gevestigd in het achterste gedeelte van de Faam en met een groot terras voor de deur en meer dan 30 bieren op tap is dit dé plek om te vertoeven deze zomer.


Beer for Thought

Roel brouwt zijn bieren volgens de slogan ‘Beer for Thought’ en dat leverde al enkele instant hits op. Het assortiment van Frontaal is op z’n minst breed te noemen. Enkele persoonlijke favorieten van de seeBreda gidsen zijn de Freehand (een saison van 6.8%), de Tankard (session IPA 3.9%), Author (witbier dat ook bij Belcrum Beachverkocht wordt als Witke) en de Juice Punch die inmiddels al 9 verschillende versies kent. Maar ook voor de liefhebbers van donker en zwaar bier heeft Frontaal genoeg opties. Verschillende stouts en barleywines zijn terug te vinden op de tap en ook bieren van (bevriende) brouwerijen wisselen de menukaart af.

Naast alcoholische dranken zijn er voldoende non-alcoholische opties en ook aan de hongerige medemens is gedacht. Zo worden er verschillende broodjes geserveerd en zijn er meerdere borrelplanken te bestellen die goed combineren met de verschillende bieren op de kaart. Roel was ooit chef voor hij verder ging als brouwer, dus hij weet wat de mensen willen.


Bezoek Brouwerij Frontaal

Het brouwcafé van Frontaal is open van woensdag t/m zondag en organiseert naast verschillende proeverijen ook uiteenlopende events. Kijk voor een overzicht op de website van Frontaal. Lijkt het je leuk om Brouwerij Frontaal te bezoeken tijdens één van onze fiets- of wandeltours, neem dan contact op en we verzorgen een tour op maat waar Frontaal bier deel van uit maakt!

Brouwerij Frontaal bevindt zich op Liniestraat 31 in Breda en is open van woensdag t/m zondag van 12:00-23:00 uur.


Wil je meer berichten lezen als Brouwerij Frontaal opent eigen hotspot in Breda? Kijk dan op onze uitgaans-pagina.

Book Now
Open chat