28/02/2019

Chassé Campus Breda (Chassé Park)

In de binnenstad ligt de Chassé Campus Breda, een moderne woonwijk met ongeveer 600 koopwoningen en 100 huurwoningen. Deze woonwijk ligt op een bijna 13 hectare groot, voormalig kazerneterrein. Aan de rand van het park kun je het gemeentehuis van Breda en het Chassé Theater vinden. Aan de andere kant is de poptempel Mezz gevestigd.


Chassé Campus Breda: Ontworpen door Rem Koolhaas

Wat deze locatie zo interessant maakt is de stedenbouwkundige opzet. De woonwijk heeft de opzet van een campus welke in 1996 ontworpen werd door niemand minder dan Rem Koolhaas en Xaveer de Geyter. In het jaar 2000 heeft dit ontwerp de status landelijk voorbeeldproject verkregen binnen het thema ‘levendige parken en pleinen’. Vanuit het Chassépark heb je niet alleen een mooi uitzicht op de moderne architectuur, maar ook op de skyline van Breda met de Grote Kerk als middelpunt. De ideale plek voor een standwandeling in het centrum van Breda en een verrassende stop van onze Highlight fietstours.

Voor nog meer informatie ga naar Wikipedia

Rondleidingen in Breda

Wil je meer weten over de Chassé Campus? Bekijk onze Highlight Fietstour en ontdek meer over deze en meerdere hotspots in Breda!

Book Now
Open chat