seeBreda op TV bij RTL House Vision

De fietstour van seeBreda is onderdeel van de op 18 en 19 mei uitgezonden aflevering van RTL House Vision. Op de website van RTL XL is aflevering 20 van dit tv-programma terug te kijken.

In het RTL 4 programma House Vision laten presentatoren Koert-Jan de Bruijn en Nana Piquillet-Appiah de mogelijkheden zien voor het kopen, huren of verhuren van een tweede huis of vakantiewoning. Op vrijdag 8 maart 2019 bracht de crew van het programma een bezoek aan Breda om opnames te maken voor een nieuwe aflevering in het altijd gezellige Brabant. seeBreda nam Koert-Jan mee op fietstour en liet de meest bijzondere plekken van de stad zien.

In de aflevering, die werd uitgezonden op zaterdag 18 mei om 17.30 uur en zondag 19 mei om 10:15 uur, is Koert-Jan de Bruijn te gast bij het EuroParcs Resort de Biesbosch. Naast het bekende natuurgebied de Biesbosch dat aan dit vakantiepark grenst, zijn er in de buurt nog vele interessante uitstapjes te maken. Zo bezoekt hij de historische stad Breda waar, onder leiding van onze gids Tino een fietstour gemaakt wordt langs verschillende highlights.

Naast de historische kant van Breda, worden ook de meer creatieve en industriële kant van de stad door Koert-Jan en Tino bezocht. Zo begint het item op STEK, de plek waar veel creatieve ondernemers gevestigd zijn en de fietstours van seeBreda starten. De tweede stop is de Willemstraat, die het moderne Centraal Station van Breda verbindt met Het Valkenbergpark. Het is een perfecte plek om de gastvrijheid van Breda te tonen; je loopt vanaf de trein bijna regelrecht de binnenstad in via deze mooie laan en het groene park. Met uitzicht op het Kasteel van Breda krijgt Koert-Jan uitleg over de list met het Turfschip, waardoor de stad op heroïsche wijze van de Spanjaarden heroverd werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

De Blind Walls Gallery laat de verhalen van Breda op een alternatieve wijze zien en ontbreekt dus niet in deze tour. De muurschildering van oud-burgermeester Godevaert Montens in de vorm van een leeuwenkop maakte indruk op de presentator van House Vision en dat is logisch; het fotorealisme dat kunstenaar Robin Nas met alleen een spuitbus wist aan te brengen is spectaculair. Een plek en kunstwerk die de Bredanaars zelf misschien ook nog niet kenden!

Geheel in Bredase stijl eindigt het item met een biertje op het terras op de Grote Markt. Want wat is er nou beter dan een lekker hapje en drankje met uitzicht op de Grote Kerk? Een welverdiend bourgondisch einde van een gezellige fietstour met Koert-Jan!

Het resultaat van de opnames is terug te kijken op de website van RTL XL. Ga je liever in het echt met ons op stap? Boek dan één van onze rondleidingen door Breda!

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Book Now
Open chat