28/02/2019

De Ginnekenmarkt – Het Ginneken Breda

Ginneken

Het Ginneken heeft een gezellige, bourgondische sfeer en is een gedeelte van Breda met een rijke historie. Het is een heerlijke plek voor een stadswandeling en meer dan 40 speciaalzaken die garant staan voor uren winkelplezier. Iedere winkel heeft een eigen sfeer en zorgvuldig geselecteerd assortiment. Er is voor iedereen wel wat te zien met met mode, schoenen, antiek, bloemen, kunst, design, boeken, wooninrichting, cadeau- en kantoorartikelen, huid- en haarverzorging, eigenlijk teveel om op te noemen.

De Ginnekenmarkt

De Ginnekenmarkt is een centraal pleintje in het Ginneken in het zuiden van Breda. Voorheen werd hij aangeduid als Plaatse. De markt vormt het middelpunt van het Ginneken tijdens de zomer en tijdens evenementen. Het is een driehoekig pleintje met een dorpspomp. De Ginnekenweg komt uit op de Haagsemarkt. Dichtbij ligt ook de 15e-eeuwse Laurentiuskerk.

Meer weten over alle hotspots in Breda? Onze fietstour is een perfecte manier om de stad te leren kennen en alle bezienswaardigheden te bezoeken.

Sitemap