28/02/2019

De Ginnekenmarkt en het Ginneken in Breda

De Ginnekenmarkt en Het Ginneken

Het Ginneken heeft een gezellige, bourgondische sfeer en is een gedeelte van Breda met een rijke historie. Het is een heerlijke plek voor een stadswandeling en meer dan 40 speciaalzaken die garant staan voor uren winkelplezier. Iedere winkel heeft een eigen sfeer en zorgvuldig geselecteerd assortiment. Er is voor iedereen wel wat te zien met met mode, schoenen, antiek, bloemen, kunst, design, boeken, wooninrichting, cadeau- en kantoorartikelen, huid- en haarverzorging, eigenlijk teveel om op te noemen. Verder is er op een centraal pleintje de Ginnekenmarkt.


Geschiedenis van het Ginneken

Het Ginneken in Breda was vroeger een een afzonderlijk dorp. Het was ontstaan als nederzetting aan de rivier de Mark. De eerste brug is pas in 1611 aangelegd, later in 1760 kreeg deze brug de naam Duivelsbrug. In 1900 kreeg het ginneken voornamelijk een een toersitsche functie met veel hotels en pensions. Dit kwam doordat het dal van de Mark en het nabijgelegen Mastbos zeer aantrekkelijk waren. Op 1 januari 1942 is het dorp Ginneken geannexeerd door Breda. De rest van de gemeente Ginneken werd de gemeente Nieuw-Ginneken.


De Ginnekenmarkt

De Ginnekenmarkt is een centraal pleintje in het Ginneken in het zuiden van Breda. De markt vormt het middelpunt van het Ginneken tijdens de zomer en tijdens evenementen. Het is een driehoekig pleintje met een dorpspomp. De Ginnekenweg komt uit op de Haagsemarkt. Dichtbij ligt ook de 15e-eeuwse Laurentiuskerk.

Ga naar voor meer informatie naar Wikipedia


Rondleidingen in Breda

Meer weten over alle bezienswaardigheden in Breda? Onze rondleidingen zijn een goede manier om de stad te verkennen. Tijdens onze wandel- en fietstours met gids leer je de geschiedenis en cultuur van Breda door middel van interessante verhalen kennen. Dit is een leuke activiteit voor als je een dagje in Breda bent, maar ook als je al bekend bent met de stad. Wij weten namelijk heel veel van de stad, ook de minder bekende feiten.

Book Now
Open chat