Gratis festival – Breda Barst los!

In het weekend van 14 en 15 september vindt de 24e editie van Breda Barst plaats in het stadspark Valkenberg in Breda. Dit muziekfestival, dat al vele jaren dient als afsluiter van het festivalseizoen, is iets dat je zeker niet wilt missen. Breda Barst staat voor een vrij toegankelijk, tweedaags festival met een verassende, eigenzinnige en veelzijdige programmering.

Voor de festivalgangers onder ons die deze zomer nog niet aan hun trekken zijn gekomen, is Breda Barst een kers op de taart. Twee dagen lang barst het historische stadspark uit zijn voegen dankzij de beste muzikale acts van dit moment. En dat alles voor het luttele bedrag van 0 euro. Duik maar eens goed in het programma en kom twee dagen genieten van het leukste muziekfestival van Breda en omstreken.

Wat is er te zien en doen tijdens Breda Barst?

Breda Barst biedt een tweedaags programma vol met verschillende muziekgenres. Houd je van pop of juist van metal of luister je liever naar hiphop of dance, tijdens Breda Barst kom je al deze stijlen tegen. Tijdens dit evenement kom je in aanraking met een mooie mix van regionale en internationale talenten, maar kun je ook losgaan op gevestigde namen zoals Ronde, Navarone en de altijd verrassende zuiderburen van GOOSE.

Breda barst niet alleen van de muziek

Het Breda Barst programma bestaat niet alleen uit muziek. Zo kun je een interactie video-installatie bewonderen, waarin je een reis maakt door een denkbeeldig gebouw en de verschillende bewoners daarvan ontmoet. Om deze veel belovende installatie te ervaren, hoef je alleen maar een lift binnen stappen en de magie over je heen te laten komen.

Geheel volgens Bredase traditie zal er dit weekend erg veel bier geschonken worden. Maar voordat je begint aan je gele rakker met schuimkraag, bedenk dan eerst of je nog wat te weten wil komen over de toekomst. Er is op Barst namelijk een echte bierzegster aanwezig, die de schuimkraag van jouw biertje zal lezen en je een idee zal geven wat er dit weekend nog allemaal te wachten staat.

Stadspark Valkenberg

Even een interessant feitje tussen door: Wist je dat het park waar op je 14 en 15 september verwacht wordt los te gaan, laatst uitgeroepen is tot mooiste stadspark van Nederland? En bovendien historisch is? In de jaren tot 1821 werd het valkenbergpark gebruikt als kasteeltuin voor de heren van Breda, en alleen maar zij konden gebruik maken van deze plek.

Tegenwoordig mag iedereen gelukkig naar binnen, zelfs tijdens Breda Barst wordt er geen entree gevraagd. Zou je meer hierover te weten willen komen of zijn er andere plaatsen in Breda die je interesseren en wil je daar meer over te weten komen? Fiets dan eens mee met de gezelligste gidsen van seeBreda. NB: Tijdens Breda Barst zullen onze tours helaas om het park heen moeten fietsen.

Book Now