05/10/2018

De Grote Markt van Breda

De Grote Markt van Breda is het middelpunt van de stad. Hier vind je vooral gezellige restaurants en leuke winkels. Ook worden er veel evenementen georganiseerd, zoals Carnaval, Breda Jazz festival en de Singelloop. Wist je dat Serious Request in 2016 op de Grote Markt van Breda plaatsvond? Een highlight die we dus zeker niet kunnen overslaan tijdens een Breda Highlight tour!

Het centrum van de stad

Het belangrijkste plein van Breda ligt in het centrum van de stad. Op de Grote Markt staan meerdere monumentale panden. Het meest opvallende gebouw hier is de Grote Kerk van Breda, ook wel Onze-Lieve-Vrouwekerk genoemd. Die kerk is vooral bekend door de Prinsenkapel met het praalgraf van Engelbrecht II van Nassau.

Ontdek de Grote Markt met seeBreda

Wil je meer weten over de historie van de Grote Markt? Of ben je benieuwd naar de verhalen over de monumentale panden en de Nassau-familie in Breda? Ga op avontuur met de lokale gidsen van seeBreda en ontdek alle verhalen. Met de Breda Highlight Fietstour kom je tijdens een 2,5 uur durende fietstocht achter alle verhalen over de Parel van het Zuiden. We stoppen onder andere bij het Kasteel van Breda, de Poolse Tank, Moby Dick en de Koepel in Breda.

Wil je nog meer weten over de Grote markt? ga dan naar Wikipedia.

Praktische informatie

De Breda Highlight Fietstour is al te boeken vanaf 2 personen. Ook met een grote groep ben je van harte welkom bij seeBreda! Boek de fietstocht door Breda hier of neem contact op via info@seebreda.nl.

Book Now
Open chat