27/02/2019

Het Valkenberg Park in Breda


Als je een dagje Breda gaat doen, loop je vanuit het prachtige nieuwe NS-station bijna direct het Valkenberg Park in Breda in. Een perfecte plaats voor het begin van een stadswandeling in Breda. Het Valkenberg Park in Breda deed tot 1812 dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda en dankt zijn naam aan een valkenhuis aan de rand van de tuin waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven. Een echt Nassau-momunement dus!

Wanneer je het Valkenberg Park in Breda binnen wandelt zie je gelijk een van de vele bezienswaardigheden in Breda, namelijk het Baroniemonument uit 1905. Er is ook nog een andere ingang gelegen naast het Begijnhof. In dit rustige stadspark vind je ook een vijver met een grote fontein en er staan een aantal kunstwerken. Ook zie je restanten van verdedigingstorens die deel uit maakten van de vroegere stadsmuur. Verder is er ook nog een speelvoorziening voor kinderen.


Activiteiten in het Valkenberg Park in Breda

In het Valkenberg Park houden ze diverse activiteiten. Bijvoorbeeld op Koningsdag is hier jaarlijkse de kindervrijmarkt. Verder worden er activeiten zoals Breda Barst en de Valkenbergconcerten georganiseerd met optredens van diverse artiesten. Ook maken ze in dit park de groepsfoto voor de Roodharigendag.

Voor meer informatie over Het Valkenberg Park in Breda kijk op Wikipedia.

Verken Breda op de fiets!

Ben je geïnteresseerd om Breda te ondekken tijdens een wandeling of op de fiets? Bij seeBreda bieden wij veel tours aan in Breda. Samen met onze gidsen kun je verschillende historische monumenten ontdekken uit het Nassau-tijdperk en hoor je de verhalen over het Valkenberg Park en andere highlights.

Book Now
Open chat