Hotel Mastbosch Breda: overnachten op de grens van stad en natuur

Ben je op zoek naar een gaaf hotel op een unieke locatie in Breda? Boek dan een overnachting in Hotel Mastbosch. Middenin de natuur staat dit prachtige, monumentale pand uit de 19e eeuw, een ideale uitvalsbasis om Breda en omgeving te ontdekken.

Hotel Mastbosch kamers

Geschiedenis van het Mastbosch hotel
Het Mastbosch hotel is een pracht van een hotel dat al sinds 1897 aan de rand van het Mastbos te vinden is.  Het begon ooit met 25 kamers en werd eind jaren ’60 flink uitgebreid met twee vleugels. In de jaren ’70 en ’80 werden er nog meer kamers aangebouwd en de laatste grote verbouwing dateert uit 1997. De oude Rotisserie werd verbouwd tot Grand Café Heeren van Oranje, een naam die de link tussen Breda en de Oranjes eer aan doet. Ondanks alle verbouwingen is de atmosfeer na dik 100 jaar nog steeds voelbaar en zorgt Hotel Mastbosch voor een prettige overgang van stad naar natuur.

Hotel Mastbosch overnachten

Hotel en overnachtingen
In dit historische hotel heb je als gast keuze uit verschillende soorten kamers, elk met een eigen karakteristieke uitstraling. De goedkoopste hotelkamer is de basic eenpersoonskamer voor €71,50 per nacht. Ben je op zoek naar wat meer comfort? Dan is de superior suite misschien wat voor jou. Deze is te boeken vanaf €159,50 per nacht.

Naast slaapkamers verhuurt Hotel Mastbosch ook zalen voor zakelijke bijeenkomsten, feesten of partijen. Vanwege de korte afstand tot de ringweg en rustige ambiance in het bos, is deze locatie zeer geschikt voor verschillende soorten bijeenkomsten.

Het Mastbos
Het Mastbos is een van de alleroudste naaldbossen en het op een na oudste cultuurbos van Nederland! Het Mastbos werd namelijk aangelegd om hout te produceren dat nodig was voor de bouw van het Kasteel van Breda en de uitbreiding van de Spaanse vloot.
Nu is het een bijzonder wandelgebied met eeuwenoude bomen. Daarnaast heeft het Mastbos haar functie als productiebos nog steeds behouden. Ook is er plaats voor een speelbos gereserveerd en kan je hier heerlijk met je hond wandelen. Naast de prachtige bosgedeelten zijn er ook heidevelden met vennetjes te vinden in het Mastbos.

Activiteiten in en rondom Hotel Mastbosch
Hotel Mastbosch biedt een aantal leuke activiteiten aan. Zo kan je een hangmat huren en op een hele relaxte manier het Mastbos ontdekken. Goed boek erbij en genieten maar! Verdwaal je nogal gemakkelijk? Neem dan een picknicktas mee! Hotel Mastbosch biedt pakketjes aan met 4 sandwiches, een borrelbakje, verse fruitsalades en mineraalwater. Genoeg om even heerlijk te overleven in de natuur!

Fietstour Breda

Fietstour en verhuur
Wist je trouwens dat onze Breda Highlight Fietstour ook door Hotel Mastbosch aangeboden wordt? Een absolute aanrader want met een lokale gids fiets je gericht langs de vele bezienswaardigheden van Breda en krijg je alle verhalen achter die plekken te horen.
Ook het huren van fietsen kan een goed idee zijn, want welke kant je ook oprijdt, ze leiden allemaal naar mooie plekken! Zo vind je op een steenworp afstand al de mooiste locaties, zoals het Markdal, Kasteel Bouvigne, de Galderse Meren en het pittoreske Ginneken!

Het spook van Hotel Mastbosch
In Breda gaat het verhaal dat er een geest in het Mastbosch hotel rondwaart. Nieuwsgierig als we zijn, hebben we de mythe voor je uitgeplozen!
Verschillende hotelgasten hebben door de jaren heen klachten ingediend dat ze de geest van een jong meisje zagen in hun kamer. In 2004 schreef John van Ierland in zijn boek ‘De Geest van de Vloeiweide’ al over dit meisje. Volgens het boek is de geest van een 18-jarig Belgisch meisje dat in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zou zijn vermoord. Sindsdien spookt zij in hotel Mastbosch rond om haar rust te vinden.
We horen je denken; in die kamer wil ik zeker niet overnachten? Dat kan gelukkig! Geef tijdens je boeking aan dat je liever alleen slaapt en het hotel zorgt ervoor dat je niet op die specifieke kamer terecht komt.

Hotel Mastbosch
Burgemeester Kerstenslaan 20
+31-(0)765650050
https://www.mastbosch.nl/
Info@mastbosch.nl

 

 

Book Now
Open chat