16/07/2018

De Koepel in Breda

Wist je dat de Koepelgevangenis in Breda eigenlijk zo lek als een mandje was? Waar ging het mis met de bewaking? Tijdens een fietstocht door Breda met seeBreda ontdek je het hele verhaal over de Koepel en andere highlights!

Koepelgevangenis

De Koepelgevangenis van Breda is één van de drie in Nederland bestaande koepelgevangenissen. Tot januari 2013 was er in de Koepel een vrouwengevangenis. Het gebouw werd ontworpen volgens het panopticum-principe: vanuit het midden van het ronde complex konden bewakers de gevangenen continu in de gaten houden. De Koepel in Breda is vooral bekend van de Drie van Breda: drie gedetineerde oorlogsmisdadigers die het langst in hechtenis bleven.

De Koepel Breda

Ontdek meer tijdens een fietstour door Breda

Ga op avontuur met de lokale gidsen van seeBreda en ontdek alle verhalen over de Koepelgevangenis in Breda! Met de Breda Highlight Fietstour kom je tijdens een 2,5 uur durende fietstocht achter alle verhalen over de Parel van het Zuiden. We stoppen onder andere bij het Kasteel van Breda, de Poolse Tank, Moby Dick en de Koepel in Breda.

Praktische informatie

De Breda Highlight Fietstour is al te boeken vanaf 2 personen. Ook met een grote groep ben je van harte welkom bij seeBreda! Boek de fietstocht door Breda hier of neem contact op via info@seebreda.nl.

Sitemap