Mooie fietsroutes in en om Breda!

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Breda? Dan helpen wij jou natuurlijk graag. En het zal geen verrassing zijn, dat fietsen door deze fantastische stad onze favoriete activiteit is. Daarom delen we graag mooie fietsroutes in en om Breda met je.


Fietsroute langs het Markdal in Breda

Menig Bredanaar zal het ermee eens zijn: de fietsroute langs rivier de Mark is één van de fijnste plekken om je vrije tijd te spenderen. Langs deze weg, die leidt naar België, tref je verschillende Breda bezienswaardigheden aan, maar wat het écht bijzonder maakt, is hoe snel je van de stad midden in de natuur bent.

Deze mooie fietsroute in Breda start op een steenworp afstand van de Ginnekenmarkt, waar je het beste begint met een kop koffie en een stuk gebak. Ga naar het bruine café MOEKE om alvast de Belgische smaak te pakken te krijgen, of kies voor een echt Bredaas begrip genaamd Boerke Verschuren. Op deze hoek begint de Duivelsbruglaan en als je gelijk na de Duivelsbrug linksaf slaat, duik je het Markdal in.

Je ziet de rivier links van je richting Breda meanderen, maar als je hem stroomopwaarts volgt dan passeer je na ongeveer 10 kilometer de Belgische grens. De gehele fietsroute vanaf Breda bevindt zich in het groen en langs de smalle paadjes zul je vele andere recreanten zien met hier en daar wat dieren als koeien, reigers en ooievaars tegen kunnen komen.

TIP: Eindig de fietstocht in Meersel-Dreef voor een lekkere pint bij het Kapucijnenklooster of haal heerlijke Belgische frieten in één van de vele frietkotten in het dorp. Dat heb je wel verdiend na zo’n mooie fietsroute vanuit Breda!


Fietsen langs ‘De achterkant van het station’

Zo wordt het noorden van Breda ook wel door de inwoners genoemd. En als je die 10 jaar geleden had verteld dat hier een mooie fietsroute in Breda zou beginnen, dan hadden ze je voor gek verklaard. Maar gelukkig is vandaag de dag alles anders nu er een nieuw station geplaatst is met de hoofdingang aan de noordzijde.

Via de Speelhuislaan kom je uit in de Belcrum, misschien wel de verrassendste wijk van de stad, en zonder twijfel de meest creatieve. Bezoek hier zeker het Havenkwartier, met bijzondere plekken als Stek, Pier 15, Belcrum Beach en Galerie MotMot. Ook het nieuwe proeflokaal van Brouwerij Bliksem is een stop waard, gevestigd in de oude fabriekshallen van voormalig papierverwerker Puijfelik.

Vervolg je weg via het nieuwe Gerechtsgebouw richting het Edisonplein en ontsnap via de Hoge Vucht aan de drukte van de stad. Hier begint namelijk de Lage Vuchtpolder, een fantastisch buitengebied waar weinig Bredanaars van afweten. Via de polder en langs zandpaadjes door het bos, kom je uiteindelijk uit bij de Put van Caron. Fiets nog een stukje door voor een eventuele pauze bij café het Houtse Meer, voordat je via de Vrachelse Heide de lus terug naar Breda maakt. Dit laatste stukje door het bos leidt je via de nieuwe wijk Waterdonken terug naar de stad, waar je de tour kan eindigen bij Beers & Barrels in de Ceresstraat, Café de Beyerd op de Boschstraat of Brouwerij Frontaal in het voormalig fabrieksgebouw van de Faam.

Een ideale route van en naar het centraal station die een hele andere kijk op de stad Breda geeft. Zijn de OV fietsen op of ben je met een groep die niet van fietsen houdt? Bezoek dan de genoemde plekken in de Belcrum te voet. Een alternatieve stadswandeling door dit gedeelte van Breda biedt genoeg mogelijkheden voor verschillende groepsactiviteiten. Geen zin om de route zelf uit te zoeken? Neem dan één van onze gidsen mee om jullie rond te leiden. Dat doe je toch hier te klikken.


Mooie fietsroutes met de Breda Highlight Tour

Logischerwijs mag onze mooie fietsroute door Breda niet ontbreken in dit lijstje. Gedurende een fietstour van een kleine drie uur inclusief pauze op de Ginnekenmarkt, brengen wij jou en je gezelschap langs een groot gedeelte van de eerdergenoemde locaties. Bovendien stoppen we regelmatig om de verborgen verhalen van de stad met je te delen. Een ideale activiteit dus voor jouw vriendenweekend, familiedag of bedrijfsuitje.

Wat is er te doen in Breda

Meer informatie over mooie fietsroutes in Breda?

Pluis je toch liever zelf alle routes uit, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Ga dan eens op zoek naar de fietskaarten die 076 Fietst in samenwerking met SJEES Magazine elk half jaar uitgeeft. De eerste map is afgelopen zomer verschenen en bevat twee routes die een mooie dwarsdoorsnede van de stad tonen. Gratis op verschillende plekken te verkrijgen, zo ook bij seeBreda.

Book Now
Open chat