Over seeBreda

‘Marijn, de fietstours zoals jij die in Rotterdam geeft, kunnen wij in Breda toch ook organiseren?’

Het begon met een onschuldige vraag en resulteerde al snel in de oprichting van seeBreda in het voorjaar van 2018. Marijn Hoogstraten (1980) en Tino van den Berg (1987) leerden elkaar kennen op een kerstborrel bij de koffietent verderop in de straat. Ze kwamen al snel achter hun gemeenschappelijke interesses. Marijn, eigenaar van seeRotterdam en allesweter van de stad waar hij al sinds 1998 vertoeft, was op zoek naar gidsen voor zijn tourbedrijf. Tino, geboren en getogen in Breda, had zojuist die stad goed leren kennen dankzij een opdracht voor Uitgeverij Luster uit Antwerpen; fotografeer ‘the 500 Hidden Secrets’ of Rotterdam. Eén en één werd twee en na een jaar samenwerking in 010 werd bovenstaande vraag het begin van een nieuw avontuur in 076.

Marijns kennis van zaken over (fiets)tours en Tino’s bekendheid met Breda bleken een goede combinatie. seeBreda werd opgericht in februari 2018 en 16 fietsen werden al snel gestald op STEK, een broedplaats voor creatieve ondernemers in de industriële wijk Belcrum. Sinds het paasweekend van dat jaar is de unit op STEK het start- en eindpunt van de verschillende tours die aangeboden worden. Het team is inmiddels uitgebreid met een handvol gidsen die elk op eigen wijze hun verhaal van Breda vertellen. Wil jij ook deel van ons team uitmaken? Klik hier voor meer informatie.


Met wie stap jij op de fiets?

avatar

Rebecca
Meelhuijsen (40)

“Ik vind het leuk om jong en oud mee te nemen langs al het moois dat er in Breda te zien is”

Jaren geleden ben ik, van boven de rivieren, in het mooie Brabant terecht gekomen en er tot op heden niet meer weggegaan. Wat een fijne plek! Door mijn werk als docent en gids voor The Blind Walls Gallery was de stap naar seeBreda zo gemaakt. De combinatie van o.a. street art, architectuur en geschiedenis maakt het gidsen ontzettend interessant en veelzijdig. Naast stadsgids ben ik ook Docent CKV op het Onze Lieve Vrouwe Lyceum Breda. Ik vind het heerlijk om bezoekers van de stad alles te vertellen over de bezienswaardigheden van Breda en tips te geven wat er verder nog te doen is.

Favoriete plek: The Blind Walls Gallery & het Markdal

avatar

Renée
Lunenburg (23)

“Het kan me allemaal niet gezellig genoeg zijn.”

In 2014 ben ik in Breda gaan wonen voor mijn studie op de NHTV (inmiddels BUAS), en na mijn studie hier gebleven omdat het té leuk is om weg te gaan. Ik ben fietstours gaan geven bij seeBreda nadat ik ervaring op had gedaan in Málaga. Dat was echt superleuk om te doen, dus toen ik werd benaderd om rondleidingen te gaan geven in Breda, de mooiste stad van Nederland, heb ik geen moment getwijfeld. Doordeweeks werk ik full-time als Sales & Service medewerker bij de touroperator Eliza Was Here. Als je met mij op de fiets stapt, dan moet je wel een beetje Brabants verstaan, want dat accentje gaat er nooit meer uit!.

Favoriete plek: het Valkenbergpark en de Grote Kerk

avatar

Louise
Bettonviel (25)

“Ga jij met me mee op stadstour? Dan gaan we samen Breda ontdekken!”

Dankzij mijn opleiding Toerisme aan de NHTV ben ik stadsgids geworden. Hier heb ik 4 jaar voor gestudeerd en tijdens mijn studie ben ik vaak naar het buitenland gegaan om het geven van fietstours af te wisselen met studeren. Zo heb ik een half jaar rondleidingen gegeven in Málaga en met dezelfde liefde en passie die ik voor die stad heb, geef ik nu tours door Breda! Naast heerlijk fietsen door het historische centrum en groene buitengebied van de stad, verkoop ik de rest van de week vakanties naar mooie bestemmingen aan de Mediterraanse zee!

Favoriete plek: De Grote Markt, met name de heerlijke sangria en tapas van ‘De Markt’ en koffie van Inspire Coffee Company!

avatar

Tino
van den Berg (31)

“Aan onze Bourgondische levensstijl raak je zo verslaafd!”

Breda is de stad waar ik geboren en getogen ben. Inmiddels woon ik zelf in Rotterdam, omdat ik na mijn studie fotografie in Brussel een liefde voor grote steden ontwikkelde. Maar bewust houd ik Breda altijd in de buurt, want dat is en blijft mijn thuis! Het is zó leuk om mensen tijdens hun dagje uit mee op stadstour te nemen. Vooral het verhaal over de beruchte Colonel Parker kan ik maar blijven vertellen. Onze rondleidingen door Breda zijn toegankelijk voor iedereen en ik ben erg trots op onze gidsen die allemaal hun eigen draai geven aan de stadstours die we organiseren!

Favoriete plek: Het Haveneiland waar o.a. STEK te vinden is en het terras van Dok 19 in de Haven

Book Now