Over seeBreda

‘Marijn, de fietstours zoals jij die in Rotterdam geeft, kunnen wij in Breda toch ook organiseren?’

Het begon met een onschuldige vraag en resulteerde al snel in de oprichting van seeBreda in het voorjaar van 2018. Marijn Hoogstraten (1980) en Tino van den Berg (1987) leerden elkaar kennen op een kerstborrel bij de koffietent verderop in de straat. Ze kwamen al snel achter hun gemeenschappelijke interesses. Marijn, eigenaar van seeRotterdam en allesweter van de stad waar hij al sinds 1998 vertoeft, was op zoek naar gidsen voor zijn tourbedrijf. Tino, geboren en getogen in Breda, had zojuist die stad goed leren kennen dankzij een opdracht voor Uitgeverij Luster uit Antwerpen; fotografeer ‘the 500 Hidden Secrets’ of Rotterdam. Eén en één werd twee en na een jaar samenwerking in 010 werd bovenstaande vraag het begin van een nieuw avontuur in 076.

Marijns kennis van zaken over (fiets)tours en Tino’s bekendheid met Breda bleken een goede combinatie. seeBreda werd opgericht in februari 2018 en 16 fietsen werden al snel gestald op STEK, een broedplaats voor creatieve ondernemers in de industriële wijk Belcrum. Sinds het paasweekend van dat jaar is de unit op STEK het start- en eindpunt van de verschillende tours die aangeboden worden. Het team is inmiddels uitgebreid met een handvol gidsen die elk op eigen wijze hun verhaal van Breda vertellen. Wil jij ook deel van ons team uitmaken? Bekijk de vacature voor meer informatie.


Met wie stap jij op de fiets?

avatar

Arjo

“Breda biedt mij alle geneugten van een grote stad en dat in een gebied van 10 km²!”

Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam, maar al sinds mijn middelbareschooltijd ben ik écht verliefd geworden op Breda, mede dankzij de ongrijpbare voetbalclub NAC. Naast mijn baan als stadsgids werk ik samen met mijn meisje aan ons cateringbedrijf. Ik kom graag op het Haveneiland, de creatieve hoek van de stad. Daarnaast is het prachtig om de stedelijkheid achter je te laten en met de fiets het Markdal in te duiken. Een schitterend stuk natuur dat je uiteindelijk naar de grens met België leidt. Bij de Koepel heb ik persoonlijk een stukje geschiedenis meegemaakt. Ik vertel je er graag over tijdens een stadstour door Breda.

Favoriete plek: het Markdal & het Haveneiland

avatar

Leo

“Mijn favoriete plek in Breda is de Haven! Deze locatie heeft een grote transformatie ondergaan en is een heerlijke plek om de beslommeringen van de dag achter je te laten.”

Doordeweeks ben ik werkzaam als regiomanager bij een re-integratie bedrijf. Daarnaast ben ik actief in het vereniging -en uitgaansleven van Breda, naar mijn mening de mooiste stad van Nederland. Ik hou van deze stad, haar bewoners en de bewogen geschiedenis. Daar vertel ik dan ook graag over. Het leukste aan de tours vind ik om verbinding te maken met de deelnemers; wat beweegt hen om naar Breda te komen en hoe maken we er samen een gezellige en boeiende middag van?

Favoriete plek: café Dok 19 in de Haven van Breda

avatar

Anneloes

“Voor mijn werk ben ik altijd onderweg, maar Breda is mijn thuis en ik vertel graag waarom!”

Als stewardess bij de KLM vlieg ik al 25 jaar met veel plezier de aardbol rond. De ultieme manier om alle steden waar ik kom, te leren kennen, is door een fietstour met gids te boeken. Zo ben ik dan ook op het idee gekomen om mensen door mijn eigen stad Breda rond te leiden. Ik vertel graag over alle ins en outs van de parel van het zuiden. Het leukste aan de tours vind ik de tussenstop op de mooie Ginnenkenmarkt. Hier leer je je groep het beste kennen. Dus graag tot snel, op de fiets in Breda!

Favoriete plek: De Ginnekenmarkt

avatar

Tino

“Aan onze Bourgondische levensstijl raak je zo verslaafd!”

Breda is de stad waar ik geboren en getogen ben. Inmiddels woon ik zelf in Rotterdam, omdat ik na mijn studie fotografie in Brussel een liefde voor grote steden ontwikkelde. Maar bewust houd ik Breda altijd in de buurt, want dat is en blijft mijn thuis! Het is zó leuk om mensen tijdens hun dagje uit mee op stadstour te nemen. Vooral het verhaal over de beruchte Colonel Parker kan ik maar blijven vertellen. Onze rondleidingen door Breda zijn toegankelijk voor iedereen en ik ben erg trots op onze gidsen die allemaal hun eigen draai geven aan de stadstours die we organiseren!

Favoriete plek: Het Haveneiland met Stek, Belcrum Beach & Pier 15

Book Now
Open chat