De leukste terrassen in Breda

Op het terras, dat is de plek waar je de meeste mensen in Breda aantreft. Het is een publiek geheim dat Bredanaars een aanzienlijk deel van het leven spenderen op het terras en geef ze eens ongelijk; wat is er nu lekkerder dan in de zon te genieten van een biertje op de leukste terrassen van Breda? Om je op weg te helpen delen we hieronder onze lievelingsterrassen waar je goed kan vertoeven op een mooie zonnige dag.  Maar vergeet niet; echte Bredanaars genieten ieder seizoen van het terras, zelfs als het vriest, regent of hagelt!


BRACK

Brack terras in Breda

In het Bredase Havenkwartier zit BRACK beer construction. Dit proeflokaal bevindt zich in de restanten van een enorm industrieel pand, waar vroeger papierverwerker Puijfelik zat. BRACK is een samenwerking tussen Brouwerij Bliksem, Ramses Bier, Bredase Bomen en PRACK. Het is een biologisch, duurzaam proeflokaal waar lokaal bier geschonken wordt. Ze hebben een heerlijk groot terras met prachtige tafels van Bredase Bomen. Hier geniet je van bijzondere bieren en heerlijk eten vlak aan het water of op het overdekte terras. Ze hebben een nieuwe keuken, de beroemde tapwand van Kaapse Brouwers uit de Fenix Food Factory op Katendrecht en genoeg vuurkorven waardoor je buiten warm en droog zit. Ook is er een winkel waar je de bieren van Brouwerij Bliksem en Ramses voor thuis kan kopen. Brack is dé plek in Breda waar je graag voor omrijdt!

Speelhuislaan 175| https://www.facebook.com/brackbeerconstruction/

De Biertuin

Deze jaarlijks terugkerende pop-up in de oude visafslag aan de haven wil je echt niet missen. De plek waar ’s zomers Tour du Jour opgenomen wordt, veranderd in de zomer naar een bruisend terras. De Biertuin zit midden in de stad, met een fantastisch uitzicht op de haven. Dit prachtige buitenterras heeft veel zitplekken, zowel in de zon als overdekt. Je komt hier voor de beste koffie, sangria, cocktails en de naam zegt het al, bier! Er is zelfs een speciaal bier-koelkast waar je jezelf kan bedienen. Verschillende hapjes komen van de nabijgelegen Foodhall Breda, onze favoriet is de falafel van Mo! En ‘s avonds verandert dit sfeervol verlichte monument regelmatig in een bruisende silent disco. Dansen in de haven was nog nooit zo leuk!

Haven 21a| https://www.facebook.com/debiertuinbreda/

Zeezicht

Dit restaurant is een begrip onder terrasliefhebbers in Breda. Je vindt Zeezicht midden in de stad op de Grote Markt. Het grote terras biedt een heerlijke mogelijkheid om even bij te komen van het winkelen of gewoon te genieten van bruisend Breda. Naast lekker borrelen of genieten van een goede lunch, heeft Zeezicht ook een goede dinerkaart. Kortom, voor ieder wat wils. Zeezicht is de ideale plek om het leven even op pauze te zetten en te genieten als een Bourgondiër. 

Ridderstraat 1| https://www.zeezichtbreda.com/welcome

MOEKE

Moeke kan natuurlijk niet op deze lijst ontbreken. Want iedereen gaat toch graag bij zijn of haar moeke op bezoek? Dit prachtige terras zit aan de Ginnekenmarkt, het hart van het oude dorpje Ginneken. Onder de grote bomen waan je je al snel op vakantie in Frankrijk. Hier ben je heerlijk weg uit de drukke stad om te genieten van een kop koffie met gebak, koud Belgisch bier of een bruisend glaasje bubbels. Daarnaast serveert de keuken van Moeke overheerlijk gerechten, variërend van mosselen op het terras tot kaasfondue in de winter. Zien en gezien worden, daarvoor moet je in het Ginneken bij Moeke zijn!

Ginnekenmarkt 17| https://www.moeke.nl/ginneken#

Pier 15

Pier 15 is de hotspot voor urban sports, cultuur, muziek & feest! Ook deze bijzondere plek zit op het Haveneiland, recht tegenover BRACK. Je vindt er o.a. een freerunpark, het indoor skatepark, een basketbalveld en een outdoor skatebowl. Maar waar wij hiervoor naartoe gaan is natuurlijk het zonnige terras! Dit heeft een eigentijdse uitstraling dat precies past bij de sfeer van de oude fruithaven. De hangout is ingericht met zeecontainers en industriële meubels waar je relaxt kan genieten van een speciaal biertje en eten van de foodbar. Het is een divers buitenterras waar je in de zomermaanden ook geniet van livemuziek en dj’s. Tevens wordt deze plek regelmatig omgetoverd tot festivalterrein voor evenementen als Vieze Anita, Haveneiland & FietsFiesta. Maar zelfs als er geen evenement plaats vindt, heb je het idee dat je hier op een festival zit, en dat midden in de stad!

Het terras van pier 15

Veilingkade 12| https://pier15.nl/

Foodhall Breda

De Foodhall van Breda is een bijzondere plek; deze voormalige bioscoop is grondig verbouwd en sinds de zomer van 2019 ben je hier aan het goede adres voor eten en drinken uit alle windstreken. Bij binnenkomst loop je langs een heerlijk overdekt terras. Binnen tref je verschillende foodstalls aan die alles van pannenkoeken tot falafel aanbieden. Geheid dat je minimaal twee rondjes moet lopen voordat je weet wat je wilt hebben! Vergeet niet om het uitzicht op de Grote Kerk door de enorme glaspartijen te checken, centraler dan de Foodhall Breda wordt het niet!

Reigerstraat 24| https://foodhallbreda.nl/

‘t T-huis

Vanaf 1 juli heropent het befaamde ‘t T-huis in Breda. Dit schitterende paviljoen staat midden in het Valkenbergpark en heeft misschien wel het mooiste terras van Breda. Je hebt namelijk een fantastisch uitzicht over het park en ziet door de bomen zelfs het Kasteel van Breda. Aan de buitenbar bestel je een ijsje of lekker drankje en dit nuttig je letterlijk voor de deur in het gras. Een terras van gras, dat is toch het ultieme vakantiegevoel?

John F. Kennedylaan 15/ Valkenbergpark

Belcrum Beach

Wat is nog beter dan een terras van gras? Met je voeten in het zand natuurlijk! Belcrum Beach is het stadstrand van Breda waar jong en oud te vinden zijn. Vanuit een houten paviljoen worden koude drankjes en ijsjes verkocht en ook aan de hongerige gasten wordt gedacht. In het weekend kan je genieten van lokale DJ’s en het podium wordt regelmatig gevuld met toffe bandjes. Heerlijk in de zon zitten luisteren naar muziek met een drankje erbij, beter kan het toch niet? Helaas is dit een van de weinige stranden waar je niet kan zwemmen, maar voor de kinderen is er meer dan genoeg mogelijkheid tot waterpret. Net als een ‘echte’ strandtent is Belcrum Beach geopend in het hoogseizoen, van april t/m september.

Veilingkade 12a| https://www.belcrumbeach.nl/

Book Now
Open chat