Tips voor jouw ideale kroegentocht door Breda

De provincie Brabant staat bekend om zijn gezelligheid en de stad Breda zal je op dat gebied zeker niet teleurstellen. Bredanaars zijn echte Bourgondiërs en spenderen menig uur van de week op het terras of in de kroeg. Vanwege het compacte centrum en het enorme horeca-aanbod, is Breda dé perfecte stad voor een kroegentocht met vrienden, collega’s of familie.

In het komende artikel geven we je veel tips die je kunt gebruiken om jouw ideale kroegentocht te organiseren. Houd je niet zo van regelen en wil je ook nog wat over Breda te weten komen, dan raden we je aan om één van onze gidsen mee te nemen op kroegentocht. Zij laten je niet alleen zien hoe we in Brabant op stap gaan, maar hebben ook de sterke verhalen paraat die normaal pas na een paar bier op tafel komen!


Marktjes

Vooral de verschillende marktjes die je in het centrum van Breda vindt, zijn uitermate geschikt voor een goede kroegentocht. We hebben het dan over plekken als de Grote Markt, het Kerkplein, de Havermarkt, Vismarkt en de Haven. Maar ook wat verderop is de kroegendichtheid zo hoog dat je je niet snel hoeft te vervelen, denk bijvoorbeeld aan het van Coothplein of de Ginnekenmarkt.

De Grote Markt van Breda

Op het mooiste plein van de stad heb je de terrasjes voor het uitzoeken. Aan de kant van de Grote Kerk zit je het meest in de zon, bij cafés als Vulling (goedkoop bier) of Parc Breda (lekkere cocktails). Aan de zuidkant van de markt zit je heerlijk onder de grote platanen, waar zon en schaduw elkaar afwisselen. Bestel de (in Breda) wereldberoemde nacho’s van Café ’t Hart of ga voor een speciaalbiertje bij Café Sam Sam of Zeezicht. Wil je een typisch Bredaas café bezoeken, loop dan verder de Halstraat in en ga binnen bij Café de Bommel. Dit is een begrip in Breda en één van de cafés waar jong en oud graag (samen) gezien worden.

Kerkplein, Havermarkt, Vismarkt & de Haven

Deze vier pleintjes verbinden de Grote Markt met de Haven en dit is eigenlijk één lange polonaise van kroegen. De Bruine Pij op het Kerkplein heeft een prachtig terras onder de toren van de Grote Kerk en het interieur wordt ’s avonds aan de kant geschoven zodat er gedanst kan worden. Café Bruxelles en De Suikerkist op de Havermarkt hebben ook beide een groot terras en gaan tot ’s avonds laat door. De Vismarktstraat heeft de meeste cafés in de minste ruimte. In Café Jansen is DJ Hardwell begonnen en loopt hij nog wel eens binnen. Vooral Bar ‘t Keteltje is erg bekend bij studenten vanwege de lage prijzen. In de Haven is Dok 19 the place to be. Deze kroeg is vooral populair bij Bredanaars tussen de 25 en 35 jaar. Het heeft een terras dat veel zon vangt en verschillende Dj’s zorgen alle weekenddagen voor een gemoedelijke sfeer.


Bredaas Bier

In Breda worden verschillende bieren gebrouwen en deze kan je natuurlijk op verschillende plekken bestellen. Hieronder lees je over onze favoriete brouwerijen en de cafés waar je hun bier op de kaart terug vindt:


De Beyerd Klassiek

Al lang voordat de craft-bierbrouwerijen als paddenstoelen uit de grond schoten, werd er bier gebrouwen bij café de Beyerd in de Boschstraat. Deze authentieke kroeg met oubollige, maar sfeervolle inrichting, staat bekend om haar bier de Drie Hoefijzers Klassiek. Deze Belgian Pale Ale wordt volgens traditioneel recept van de voormalig gelijknamige Bredase brouwerij gebrouwen. Ook de Beyerd Hefe Weizen is een aanrader!

Frontaal

Brouwerij Frontaal is relatief jong, maar snel uitgegroeid tot één van de bekendere brouwerijen in Breda. Ze begonnen op STEK, maar groeiden na een paar jaar uit hun voegen en zijn sinds het voorjaar van 2019 verhuisd naar het terrein van de Faam, de voormalige pepermuntfabriek vlakbij het Centraal Station. Hier hebben brouwer Roel en zijn team een groot proeflokaal ingericht, waar je elk bier van Frontaal, plus nog veel meer, uit 30 taps kunt laten stromen. Persoonlijke favoriet is de Juice Punch, maar ze hebben alles van saison tot porter.

Witte Anker

Ook Witte Anker is een plaatselijke brouwerij die verder is gegaan op een eerdere traditie. De oude Brouwerij Het Witte Ancker stopte in 1901 en is sinds een paar jaar weer nieuw leven ingeblazen door de vrienden Roger en Hans. Zij hebben inmiddels vier bieren gebrouwen die zeer zeker de moeite waard zijn om te proeven tijdens je verblijf in Breda. De saison, hopwit, blond en quadruppel zijn stuk voor stuk bieren die je bezoek aan Dok 19 in de Haven of Het Bierlokaal in de Boschstraat waard zijn.

brouwcafe frontaal breda

Avondje NAC

De bekendste kroegentocht van Breda staat bekend onder een speciale naam die natuurlijk gelinkt is aan de plaatselijke voetbalclub. Het Avondje NAC is een begrip in de voetbalwereld en zo veel meer dan de wedstrijd alleen. Als je Breda echt op z’n best mee wilt maken, probeer dan een keer aan te sluiten bij de koningen van de Bredase kroegentocht, de trouwe NAC-supporters. Voor, tijdens en na de thuiswedstrijden zetten zij de stad elke keer weer op z’n kop. Of er nou gewonnen of (nog waarschijnlijker) verloren wordt, dat maakt niet uit. Het meeste bier in het betaald voetbal wordt gedronken bij NAC. Niet in procenten, maar in liters. Doen we toch goed met 19.000 man tegenover 35.000 in Eindhoven en meer dan 50.000 in Amsterdam en Rotterdam.


Kroegentocht op maat?


seeBreda wenst je heel veel plezier met het ontdekken van alle kroegen die Breda bijzonder maken. Zorg dat je genoeg drinkt en maak veel nieuwe vrienden, wij Brabanders proosten graag op onze gastvrijheid. Wil je door onze gidsen rondgeleid worden? Neem dan contact op per mail: info@seebreda.nl ,via +31 (0) 76 700 25 99 of schrijf je gelijk in voor onze kroegentocht en wij verzorgen jouw kroegentocht op maat.

1 gedachte over “Tips voor jouw ideale kroegentocht door Breda

Reacties zijn gesloten.

Book Now
Open chat