02/08/2018

Het Turfschip van Breda

Wat hebben Breda en Troje met elkaar gemeen? Welke rol speelde carnaval bij de veroveringen van Breda? Tijdens een fietstocht of stadswandeling door Breda ontdek je het hele verhaal over het turfschip van Breda!

De list met het turfschip

Het is nog steeds één van de bekendste voorvallen uit de geschiedenis van Breda. Breda werd met de list met het turfschip veroverd op de Spanjaarden. Met het turfschip werden zeventig soldaten het Kasteel van Breda binnen gesmokkeld. De list leidde tot een militaire en morele overwinning voor de troepen van Maurits van Nassau, prins van Oranje. Hoe carnaval een rol speelde bij de list met het turfschip van Breda? Onze enthousiaste gidsen vertellen het je graag!

Kasteel & Turfschip van Breda

Ontdek meer van Breda

Tijdens een fietstocht of stadswandeling ontdek je het hele verhaal over de list met het turfschip van Breda. Herbeleef de historie met onze gidsen, die je alles vertellen over de geschiedenis van Breda. We stoppen onder andere bij de Koepel van Breda, Moby Dick, het Kasteel van Breda en de Blind Walls Gallery.

Praktische informatie

De Breda Highlight Fietstour is al te boeken vanaf 2 personen. Ook met een grote groep ben je van harte welkom bij seeBreda! Houd je meer van wandelen? Ook dat kan! Strik de veters van je wandelschoenen en kies voor onze Highlight Wandeltour.

Sitemap