Wat te doen in Breda?

Een dagje in Breda – Wat te doen?

De bourgondische stad in Noord-Brabant is perfect voor een dagje of weekendje weg. De stad bruist! Met ruim 27.000 studenten worden er regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals Breda Barst, 538 Koninsdag, Palm Parkies en Breda Drijft. Maar ook de historie van de stad zal je zeker niet teleurstellen. Hoe je Breda écht leert kennen? Met een fietstour of stadswandeling met seeBreda! Wij bieden een tour aan langs de mooiste bezienswaardigheden van Breda. Heb je zelf al een voorkeur voor de invulling van de tour? Dat is geen probleem! seeBreda maakt graag samen met u het programma! Bekijk al onze tours om te kijken wat het beste bij je past.


Top 10 activiteiten

Wat te doen in Breda: ben je op zoek naar een leuke activiteit in Breda? Of ben je benieuwd wat er te doen en te zien is in de beste binnenstad van Nederland? Genoeg! Breda zal je verrassen en wij laten je graag de mooiste plekjes zien.

Wat te doen in omgeving Breda
Stap op de fiets en ontdek Breda met een lokale gids!

Ontdek Breda op de fiets, lopend of onder het genot van een biertje!

seeBreda biedt verschillende mogelijkheden aan om Breda te verkennen. Mocht je jezelf afvragen: wat is er te doen in Breda? Boek dan een tour bij seeBreda en ontdek alle bezienswaardigheden die Breda te bieden heeft. Fiets of wandel met ons mee door het mooie Breda! Ontdek je Breda liever onder het genot van een biertje? Boek dan onze nieuwste Bierwandeling!

Wat doen in Breda


STEK Breda

STEK is de uitvalsbasis van seeBreda. STEK is een broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers in Breda. Sinds 2014 verrijzen hier ateliers, winkeltjes, galeries en werkplaatsen. Alle bebouwing is tijdelijk en duurzaamheid en hergebruik spelen een grote rol. De fietstours van seeBreda starten op STEK. Hier ervaar je creatief ondernemerschap en culturele uitspattingen van innovatieve Bredanaars. Waar start je jouw tour door Breda beter dan op STEK?


De Koepelgevangenis

De Koepelgevangenis van Breda is één van de drie koepelgevangenissen in Nederland. De gevangenis maakte jarenlang deel uit van een justitieel complex. In 2010 werd de Koepelgevangenis wereldnieuws. Wil je weten waarom? Onze gidsen vertellen je alle ins en outs!


Het Valkenbergpark

Het Valkenberg Park in Breda deed tot 1812 dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda en dankt zijn naam aan een valkenhuis aan de rand van de tuin waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven. Tegenwoordig kan je er heerlijk wandelen en zijn er verschillende festivals.


Blind Walls Gallery

Wist je dat de hele stad Breda onderdeel is van een kunstgalerij? De Blind Walls Gallery zorgt voor een bijzonder stadsgezicht. Ruim zestig kunstwerken tonen de rijke historie van Breda. Uniek in Nederland! In 2017 won de Blind Walls Gallery de Brabantse Erfgoedprijs. Het is zeker de moeite waard om de kunstwerken te komen bezichtigen in Breda.

Breda Rondleiding Privetour

Het Kasteel van Breda

Het Kasteel van Breda is een kasteel in de Nederlandse provincie Noord- Brabant, gelegen in het centrale stadsdeel van Breda aan het Kasteelplein. Daarnaast is sinds 1826 de Koninklijke Militaire Academie (KMA) gevestigd in het kasteel en daarom is het kasteel niet toegankelijk voor burgers. Maar, tijdens onze  tours in breda fietsen en wandelen wij wel langs dit kasteel en vertellen we jou alles wat je moet weten.


Grote Markt van Breda en Het Ginneken

Breda heeft onwijs veel gezellige terrasjes. Of je nou lekker wil lunchen, borrelen of dineren: je vindt altijd ergens een leuke plek op de Grote Markt van Breda. Met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwekerk geniet je heerlijk van een dag in Breda. Ook in de wijk Ginneken vind je gegarandeerd een leuk terrasje. Het Ginneken is een ‘stukje Frankrijk in Breda’. Geen grote ketens, maar speciaalzaken voeren hier de boventoon.


Belcrum Beach

Water, zand en cultuur komen samen op Belcrum Beach in Breda. Wanneer je bij dit gezellige stadsstrand in de wijk Belcrum uitkomt, tref je een flinke hoeveelheid zand aan, een strandpaviljoen waar heerlijke eten geserveerd wordt, met meubels gemaakt van restmateriaal en een bar met altijd koude drankjes.


De Poolse Tank

De Poolse Tank, Je hebt hem vast wel eens zien staan. Deze Duitse Panther tank werd in 1945t er gelegenheid van de éénjarige herdenking door Generaal Maczek, een bevrijder van Breda, geschonken aan Breda,

fietstour breda | seebreda
fietstour breda | seebreda

Het Spanjaardsgat

Het Spanjaardsgat is een waterpoort tussen twee torens van het Kasteel van Breda. Deze waterpoort symboliseert het gat dat de Spanjaarden in hun verdediging lieten vallen in 1590 en is 20 jaar na de gebeurtenis met het Turfschip van Breda gebouwd.


Kasteel Bouvigne

Kasteel bourivigne is een kasteel uit de 15e eeuw niet ver van het natuurgebied de marktdal. Je mag het kasteel zelf niet in maar de drie kasteeltuinen (een Franse, Engelse en Duitse) zijn wel te bezoeken.


Maar… er is nog meer te doen in Breda!

Naast deze highlights is er nog veel meer te doen in Breda. Tal van activiteiten en bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Breda de Parel van het Zuiden genoemd wordt. Een dag of weekend Breda is pas compleet met een fietstocht of stadswandeling met seeBreda. Onze spontane gidsen vertellen je in 2,5 uur alle verhalen van de stad en geven je graag tips over wat er te zien en te doen is in Breda! Meteen je fietstocht of wandeltour boeken? Dat kan! Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@seebreda.nl. We helpen je graag!

De leukste tours van Breda!
Book Now
Open chat