Wat is er te doen in Breda?

Breda is uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. Wat is er te doen in Breda?

Breda is uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. De bourgondische stad in Noord-Brabant is perfect voor een dagje of weekendje weg. De stad bruist! Met ruim 27.000 studenten worden er regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals Breda Barst, 538 Koningsdag, Palm Parkies en Breda Drijft. Maar ook de historie van de stad zal je zeker niet teleurstellen. Hoe je Breda écht leert kennen? Met een fietstour of stadswandeling met seeBreda!

Wat is er te doen in Breda

Nassaustad Breda: wat is er te doen?

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in Breda? Of ben je benieuwd wat er te doen en te zien is in de beste binnenstad van Nederland? Genoeg! Breda zal je verrassen.

STEK Breda

STEK is de uitvalsbasis van seeBreda. STEK is een broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers in Breda. Sinds 2014 verrijzen hier ateliers, winkeltjes, galeries en werkplaatsen. Alle bebouwing is tijdelijk en duurzaamheid en hergebruik spelen een grote rol. De fietstours van seeBreda starten op STEK. Hier ervaar je creatief ondernemerschap en culturele uitspattingen van innovatieve Bredanaars. Waar start je jouw tour door Breda beter dan op STEK?

Activiteiten Breda

De Koepelgevangenis

De Koepelgevangenis van Breda is één van de drie koepelgevangenissen in Nederland. De gevangenis maakte jarenlang deel uit van een justitieel complex. In 2010 werd de Koepelgevangenis wereldnieuws. Wil je weten waarom? Onze gidsen vertellen je alle ins en outs!

Blind Walls Gallery

Wist je dat de hele stad Breda onderdeel is van een kunstgalerij? De Blind Walls Gallery zorgt voor een bijzonder stadsgezicht. Ruim zestig kunstwerken tonen de rijke historie van Breda. Uniek in Nederland! In 2017 won de Blind Walls Gallery de Brabantse Erfgoedprijs. Het is zeker de moeite waard om de kunstwerken te komen bezichtigen in Breda.

Bezienswaardigheden Breda

Het turfschip

Ken je de list met het turfschip van Breda al? Het is nog steeds één van de bekendste voorvallen uit de Tachtigjarige Oorlog. De list leidde tot een militaire en morele overwinning voor de troepen van Maurits van Nassau, prins van Oranje. Hoe carnaval een rol speelde bij de list met het turfschip van Breda? De gidsen van seeBreda vertellen het je graag!

Grote Markt van Breda en Het Ginneken

Breda heeft onwijs veel gezellige terrasjes. Of je nou lekker wil lunchen, borrelen of dineren: je vindt altijd ergens een leuke plek op de Grote Markt van Breda. Met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwekerk geniet je heerlijk van een dag in Breda. Ook in de wijk Ginneken vind je gegarandeerd een leuk terrasje. Het Ginneken is een ‘stukje Frankrijk in Breda’. Geen grote ketens, maar speciaalzaken voeren hier de boventoon. Tijdens een fietstour of stadswandeling met seeBreda is er altijd tijd voor een pauze op een heerlijk terras of in een gezellig café. Zo ontdek je bourgondisch Breda!

Ginneken Breda

Maar… er is nog meer te doen in Breda!

Naast deze highlights is er nog meer te doen in Breda. Tal van activiteiten en bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Breda de Parel van het Zuiden genoemd wordt. Een dag of weekend Breda is pas compleet met een fietstocht of stadswandeling met seeBreda. Onze spontane gidsen vertellen je in 2,5 uur alle verhalen van de stad en geven je graag tips over wat er te zien en te doen is in Breda! Meteen je fietstocht of wandeltour boeken? Dat kan! Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@seebreda.nl. We helpen je graag!

Sitemap