De drie grootste winkelcentra van Breda

Breda is de perfecte stad om een dagje te winkelen. Het compacte stadscentrum is rijkelijk gevuld met bekende winkelketens. Daarnaast is het aanbod van lokale winkeltjes ook niet mis, waardoor je makkelijk uren zoet bent in de winkelstraten van Breda. Waar de meeste winkels dicht op elkaar zitten, is in de verschillende winkelcentra van de stad. Hier volgt een overzicht van onze favoriete winkelcentra in Breda.

barones breda winkelen shoppen

De Barones

Midden in het centrum op loopafstand van de Grote Markt vind je De Barones, het grootste winkelcentrum in de stad met twee verdiepingen vol met winkels. Je vindt hier de bekende kledingwinkels zoals Bershka, Only en Pull & Bear. Een lokale winkel die zeker de moeite waard is om te bezoeken als je van sieraden houdt, is Tierelantijn. Je vindt hier hippe ringen, armbanden, kettingen en horloges. Het assortiment is uitgebreid en bestaat uit veel verschillende merken.
Even bijkomen van al het geshop zonder de winkels uit het oog te verliezen? Koffie bij Teun is dé plek voor een tussenstop. Midden in de Barones, gelegen op de begane grond, kan je hier terecht voor een heerlijk verse koffie en een stuk taart.

adres: De Barones 73

sas breda winkelen dagje weg

’t Sas

Verborgen tussen de Lange Brugstraat en de Havermarkt vind je het luxe winkelcentrum ’t Sas. Naast verschillende beauty-winkels kan je hier perfect terecht om kleding en schoenen te shoppen. Epic is een hippe schoenenwinkel die originele sneakers verkoopt, dit assortiment kom je lang niet overal tegen. Bij Trestani koop je Italiaanse mannenmode waaronder prachtige overhemden. Naast luxe kledingwinkels heb je bijvoorbeeld ook pannenwinkel Combekk. De pannen die ze hier verkopen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Nergens in Nederland is er een vergelijkbare winkel als deze te vinden.
’t Sas is 7 dagen per week geopend. Het is even zoeken naar dit winkelcentrum, maar als je het vindt, wordt je zeker verrast!

adres: Het Sas 16

houtmarktpassage breda dagje winkelen

De Houtmarktpassage

De Houtmarktpassage is in 2019 gerenoveerd en heropend. Ook hier vind je de bekende winkels zoals Brandfield en Hutspot terug. Daarnaast kom je ook een aantal hippe, lokale winkels tegen. Zo kan je als muziekliefhebber terecht bij Velvet voor een uitgebreid assortiment CD’s en LP’s. Een populaire mannenzaak is Urban Bozz. Deze op Peaky Blinders geïnspireerde lifestyle-store verkoopt hippe mannentassen met verschillende prints. Daarnaast tref je ook kleding en hoofddeksels in de bekende, oud-Engelse stijl aan.
Ben je een bewuste shopper? Dan raden we de winkel PARELS aan. PARELS verkoopt tweedehands spullen die aangeleverd worden door Vindingrijk Kringloopwarenhuis. Het is dus een winkel met wisselend aanbod, iedere dag ontdek je hier weer nieuwe pareltjes.

adres: Houtmarkt 33

Book Now
Open chat